Kotlety z bobu

Bób to cudowna alternatywa dla mięsa. Jest równie sycący, a dużo zdrowszy. Oprócz białka jest źródłem błonnika, magnezu, miedzi i łatwo przyswajalnych folianów. Spróbuj koniecznie!

Składniki:
favicon-dietetykolszewska0.5 kg bobu
favicon-dietetykolszewska2 jajka
favicon-dietetykolszewskaMąka orkiszowa pełnoziarnista do obtoczenia
favicon-dietetykolszewskaMasło klarowane do smażenia
favicon-dietetykolszewskaSól himalajska lub Kłodawska

Bób gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Obieram z łupinek. Następnie blenduję z dwoma jajkami i odrobiną soli. Z otrzymanej masy formuję niewielkie kuleczki. Obtaczam je w mące, lekko spłaszczam i smażę na maśle klarowanym z obu stron do zarumienienia.

Smacznego!
K.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Scroll to Top