Kruszonka:
Owoce:

Masło rozpuszczam w rondelku. Mąkę mieszam z erytrytolem i stopniowo dodaję roztopione masło. Zagniatam.
Owoce dowolne. Najlepiej połączyć 3 duże jabłka lub gruszki z 0.5 kg owoców jagodowych (porzeczki, wiśnie, maliny, borówki). Większe owoce obieram i kroję w kostkę. Owoce jagodowe myję i usuwam ogonki, pestki itp. Następnie wrzucam na głęboką patelnię i podduszam, żeby lekko odparowała woda.
Tortownicę (u mnie 26 cm) wykładam papierem do pieczenia. Na dno tortownicy 26 cm wykładam około ½ kruszonki, lekko ugniatam. Ciasto posypuję wiórkami kokosowymi. Kolejno, wykładam podduszone owoce i na wierzch drugą połowę ciasta (w formie sypkich
grudek).
Piekę całość w 195 stopniach, góra dół, przez około 15-20 minut, do zarumienienia.
Smacznego!